Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Wereldwijd gezondheid’

De in Nederland ontwikkelde tuinbouw verspreidt zich over de wereld als een inktvlek.
Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

De in Nederland ontwikkelde tuinbouw verspreidt zich over de wereld als een inktvlek.

Toen ik 7 jaar geleden in Rusland kwam, was alles vreemd voor mij: taal, land, temperatuur, mensen en hun gewoonten. Ik dacht: ‘wat doe ik hier eigenlijk?’ Maar de komkommers groeiden hier precies hetzelfde als in, zoals ik het nu zie, klein Leidschendam. Dat was mijn succesfactor. Wij zijn in Nederland verwend. Het verbaasde mij daarom dat men in het grootste land ter wereld zoveel waardering had voor verse kasgroenten. Men was gewend aan kool, peen, uien en aardappelen, maar niet aan komkommers en tomaten in de lange winters. Dat ging veranderen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers