Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Weer inspelen op de nieuwe witlofpennen’

Ronald Kalter is in de omgeving van IJsselmuiden op 8 oktober druk met het rooien van zijn eerste nieuwe pennen. Hij startte een week later in verband met de rijpheid, maar inmiddels is de inhoud van de wortel naar wens. Ook de uniformiteit is goed.

Laatst geüpdatet:

Ronald Kalter is in de omgeving van IJsselmuiden op 8 oktober druk met het rooien van zijn eerste nieuwe pennen. Hij startte een week later in verband met de rijpheid, maar inmiddels is de inhoud van de wortel naar wens. Ook de uniformiteit is goed.

“Deze pennen zijn ook goed opgekomen, daar zat ik niet over in. In volgende partijen kan dat minder zijn, maar het lijkt erop dat het al met al toch mee gaat vallen.” Hoeveel pennen er precies van een hectare komen, kon Kalter in de hectiek van het rooien op die donderdag nog niet beoordelen. Een paar dagen later blijken er dat zo’n 190.000 te zijn. De gerooide pennen gaan naar de koelcel bij een temperatuur van 1 graad Celsius.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers