Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘We zijn heel afhankelijk van Pools en Roemeens personeel’

Pieter Verschure in Aarle-Rixtel heeft zo’n vijf jaar ervaring met bataat. “De belangstelling groeit, maar als de industrie meer wil hebben, moeten we inspelen op wanneer die het geleverd willen krijgen. Dat betekent dat we de bewaring beter in de vingers moeten zien te krijgen”, zegt hij op 31 maart.
Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

Pieter Verschure in Aarle-Rixtel heeft zo’n vijf jaar ervaring met bataat. “De belangstelling groeit, maar als de industrie meer wil hebben, moeten we inspelen op wanneer die het geleverd willen krijgen. Dat betekent dat we de bewaring beter in de vingers moeten zien te krijgen”, zegt hij op 31 maart.

Die bewaarbaarheid was het afgelopen bewaarseizoen niet optimaal, zoals bij meer bewaarproducten het geval is. Bataatteler Verschure: “Een nadeel voor de bewaring is dat we hier op zandgrond telen. Op klei geteelde producten zijn gewoon beter te bewaren. Maar we gaan samen met Delphy wel kijken wat voor bataat de beste methode en omstandigheden zijn om ze te bewaren. Daarin valt nog wel het een en ander te verbeteren, denk ik, maar veel is er ook nog onbekend bij bataat.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers