Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Verwerking kan instrument versmarkt worden’

Een doorbraak met het verwerken en verwaarden van verspillingstomaten en mogelijk in de toekomst van overschotten, daar mikt het jonge bedrijf Food Fellows op.

Laatst geüpdatet:

Foto: Leo Duijvestijn

Foto: Leo Duijvestijn

Een doorbraak met het verwerken en verwaarden van verspillingstomaten en mogelijk in de toekomst van overschotten, daar mikt het jonge bedrijf Food Fellows op.

Food Fellows is een initiatief van coöperatie Harvest House en richt zich op het verwerken van groenten uit reststromen tot hoogwaardige en verantwoorde producten. Voor een doorbraak is het nodig een voet tussen de deur te krijgen op de markt van sauzen en soepen. Commercieel directeur Rogier Hilkes van Food Fellows laat de 3 eerste producten zien: Verzegelbare transparante verpakkingen met de naam Souperdelicious (soep), The Lazy Fellow (pastasaus) en Tomatoblend (basissaus). De smaak verraadt dat het hier gaat om klasse 1-product. De troscherrytomaatjes en troscocktail waren immers rijp en van topkwaliteit toen ze losschoten bij het verpakken.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers