Doorgaan naar artikel

Vers hindert robotisering in voedingsindustrie

De robotisering in de voedingsindustrie loopt achter. De verschillende vormen van verse producten zijn voor robots moeilijker om mee te werken.

Dat concludeert ABN Amro in het rapport Robots in de foodsector. Het aantal robots op 10.000 werknemers ligt in de voedingsindustrie op 117, bij de productie van auto’s op bijna 500.

Sla-ontkerner

ABN Amro illustreert de problematiek met een praktijkvoorbeeld van een sla-ontkerner. De krop sla moet eerst vanuit verschillende hoeken worden gefotografeerd, zodat de robot nauwkeurig kan bepalen hoe de kern eruit gesneden kan worden. Als het apparaat eenmaal doorheeft waar de kern zit, is het klusje in 2 seconden geklaard.
Lees verder onder de video

Inhaalslag

De afgelopen jaren hebben levensmiddelenproducenten al wel een inhaalslag gemaakt met automatisering met robots. In 2012 werden er per jaar nog geen 150 nieuwe robots aangeschaft, in 2016 waren dit er al 429.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Lydia van Rooijen

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin