Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Venkel is goedkoop, maar wordt weinig gegeten’

Rudy Croket in het Belgische Bornem heeft met zijn venkel nog een kleine maand te gaan. Rond 1 november gaat de laatste venkel van dit seizoen van het veld.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Rudy Croket in het Belgische Bornem heeft met zijn venkel nog een kleine maand te gaan. Rond 1 november gaat de laatste venkel van dit seizoen van het veld.

“Op dit moment halen we een oogst van 90%. De knollen wegen zo’n 500 gram. Het is een ideaal product, maar de handel heeft er te weinig geld voor over. Dat is het enige waaraan het deze teelt ontbreekt”, analyseert Croket de situatie op 5 oktober.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers