Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Vandaag rooien, morgen in de zak in het schap’

Mart Ouwehand in Katwijk teelt met zijn compagnon circa 100 hectare waspeen voor een snijderij. Die wassen en snijden de peen in stukken van 4 tot 6 centimeter om ze daarna te verpakken in zakjes voor supermarkten.
Vandaag rooien, morgen in de zak in het schap

Vandaag rooien, morgen in de zak in het schap

Mart Ouwehand in Katwijk teelt met zijn compagnon circa 100 hectare waspeen voor een snijderij. Die wassen en snijden de peen in stukken van 4 tot 6 centimeter om ze daarna te verpakken in zakjes voor supermarkten.

In de tweede week van maart startte het zaaien met voor de eerste zaaisels 3 miljoen zaden per hectare. “Met die hoeveelheid zaaien we 6 hectare, daarna gaat de zaadhoeveelheid omhoog naar 4 miljoen voor de volgende 4 hectare. Vervolgens loopt het op naar 5,5 miljoen voor nog eens 3 hectare en daarna blijft de zaadhoeveelheid constant op 7 miljoen totdat eind juni de hectares vol zijn.” De vroegste zaaisels liggen onder geperforeerde folie. In de winter wordt de peen onder stro gestopt. De onderdekkersteelt maakt het mogelijk jaarrond te rooien.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers