Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Teeltbedrijf verspilt minder, totaalbeeld toch slechter

Bij de berekening van voedselverspilling wordt aan teeltbedrijven minder toegerekend. Toch zijn verspillingscijfers vertekend hoog.
Reststromen die op teeltbedrijven voor de oogst ontstaan, tellen niet meer mee als voedselverspilling. - Foto: Fotostudio Atelier 68

Reststromen die op teeltbedrijven voor de oogst ontstaan, tellen niet meer mee als voedselverspilling. – Foto: Fotostudio Atelier 68

Bij de berekening van voedselverspilling wordt aan teeltbedrijven minder toegerekend. Toch zijn verspillingscijfers vertekend hoog.

Dat blijkt uit de Monitor Voedselverspiling van Wageningen University & Research. De onderzoekers zitten in een lastig proces. Ze moeten Europese definities van voedselverspilling gaan overnemen. Daarbij tellen reststromen die voor de oogst ontstaan niet meer mee als voedselverspilling. Ook reststromen die naar veevoer gaan, hoeven niet meer meegerekend te worden als voedselverspilling. Dat is beide gunstig voor telers van plantaardige producten.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers