Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Teelt moet anders voor behoud van aardbeiensector’

Aardbeientelers Michiel Penninx en Rob van Enckevort zijn oprecht bezorgd. Niet over de afzet, want aardbeien eten is voor veel consumenten een feestje. Wel over de teelt, want de consument is ook erg kritisch.
Michiel Penninx (links) en Rob van Enckevort. - Foto: Joost Stallen - Foto: Joost Stallen

Michiel Penninx (links) en Rob van Enckevort. – Foto: Joost Stallen – Foto: Joost Stallen

Aardbeientelers Michiel Penninx en Rob van Enckevort zijn oprecht bezorgd. Niet over de afzet, want aardbeien eten is voor veel consumenten een feestje. Wel over de teelt, want de consument is ook erg kritisch.

Tik je in Google het woord ‘aardbei’ in, dan vind je al snel een verwijzing naar nieuws van de NOS: ‘Aardbei zes keer giftiger dan ander fruit door cocktaileffect’. Het is dit soort berichtgeving waar Rob van Enckevort van gruwt. Omdat het niet klopt, maar vooral vanwege het gevoel waarmee de consument wordt opgezadeld: ‘Aardbeien zijn niet te vertrouwen’. Van Enckevort, aardbeienteler in het Limburgse America, gaat er verder niet op in. “We moeten gewoon voorkomen dat er discussie kan ontstaan over schadelijkheid en over stapeling van effecten”, stelt hij onomwonden.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers