Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Spitskool: areaal stabiel, maar groeikansen in consumptie

Onlangs kwamen spitskooltelers samen bij zaadveredelingsbedrijf Bejo in Warmenhuizen.
In Nederland beslaat de spitskoolteelt 600 hectare, grotendeels in handen van een tiental telers met ULO-bewaring. Foto: Wick Natzijl

In Nederland beslaat de spitskoolteelt 600 hectare, grotendeels in handen van een tiental telers met ULO-bewaring. Foto: Wick Natzijl

Spitskool kent een dynamische afzetmarkt. Arbeid en gewasbescherming vormen een uitdaging. Bejo introduceerde recent de nieuwe rassen Emiliano, Muraco en Red Power.

Onlangs kwamen spitskooltelers samen bij zaadveredelingsbedrijf Bejo in Warmenhuizen. De bijeenkomst stond onder andere in het teken van de afzet van spitskool. Die markt blijkt dynamisch van karakter, gaf Jolanda Duineveld aan. Zij is Head of Crop Brassica bij Bejo. Duineveld constateert dat er in Nederland vanaf 2020 een gestage groei heeft plaatsgevonden in de verkoop van spitskool via de supermarkten. “Tegelijkertijd neemt in Duitsland en Scandinavië de consumptie van spitskool toe. Dat kansen biedt voor de export van bewaarspitskool uit Nederland. Bovendien neemt het areaal aan lokale teelt in deze landen toe, om aan de eigen vraag te kunnen voldoen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers