Doorgaan naar artikel

Royal Brinkman met overname sterker in Canada en VS

Royal Brinkman neemt de Canades tuinbouwleverancier Kam’s Growers Supply over, waarmee het enkele jaren samenwerkt.

Door de overname versterkt Royal Brinkman de aanwezigheid in Noord-Amerika met kantoren en winkels, maar ook toelatingen. Kam’s Growers Supply heeft 20 mensen in dienst en is een groothandel. Net als de handelstak van Royal Brinkman bestaat de dienstverlening uit kennisondersteuning bij telers.

De volledige overname maakt Kam’s Growers Supply een dochteronderneming van Royal Brinkman. Door de toelatingen die Kam’s Growers Supply heeft voor mest- en gewasbeschermingsmiddelen, kan Royal Brinkman meer van haar producten afzetten op de Noord-Amerikaanse markt. Ook producten voor legale cannabisteelt kunnen door de overname makkelijker op de Noord-Amerikaanse markt worden afgezet, laat het bedrijf weten.

Kantoor en winkel

Royal Brinkman had nog geen kantoor in Canada, maar vorig jaar werd al wel een medewerker aangesteld in het gebied. Door de vestigingen in het Zuiden van Canada, bestrijkt Kam’s Growers Supply ook die teeltgebieden in de Verenigde Staten, laat het bedrijf weten. Beide bedrijven waren lokaal te klein om de steeds grotere tuinbouwbedrijven goed te bedienen. Dat verandert door de overname.

Royal Brinkman is al lokaal actief in twaalf landen. De overname wordt gevoed door de toenemende schaalvergroting van de tuinbouwmarkt in Noord-Amerika, schrijft Royal Brinkman. De vraag naar internationale tuinbouwkennis groeit daardoor.

Van links naar rechts: Ton van Mil (CEO, Royal Brinkman), Kameron Fordyce (eigenaar & CEO, Kam's), Julie Fordyce (eigenaar & operations en marketing, Kam's), Gert-Jan van Peer (CFO, Royal Brinkman).

Van links naar rechts: Ton van Mil (CEO, Royal Brinkman), Kameron Fordyce (eigenaar & CEO, Kam’s), Julie Fordyce (eigenaar & operations en marketing, Kam’s), Gert-Jan van Peer (CFO, Royal Brinkman).

Internationalisering zet door

De internationalisering van de markt van tuinbouwtechniek zet hiermee door. Nederlandse telers die lid zijn van inkoopcoöperatie Horticoop participeren feitelijk in het Amerikaanse Hort Americas, een toeleverancier voor glastuinbouw aan telers in Canada, VS en Mexico. Horticoop bezit een belang van 67,5%.

De internationalisering betekent ook dat Nederlandse bedrijven in buitenlandse handen komen. Kassenbouwer Van der Hoeven is verbonden aan investeringsmaatschappij Arvesta, het investeringsvehikel van de Belgische Boerenbond. Aanvankelijk was dat een minderheidsaandeel, met het doel dat uit te breiden tot een meerderheid.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin