Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Primeale United zet CA-techniek in bij spruiten

Primeale United heeft een voor spruiten nieuwe techniek, Controlled Atmosphere (CA)- bewaring, ontwikkeld om de jaarrond leverzekerheid van spruiten te versterken.

Laatst geüpdatet:

Door CA-bewaring zijn de Marokkaanse spruiten van Primeale United langer uit te leveren met behoud van kwaliteit en smaak - Foto: Primeale United

Door CA-bewaring zijn de Marokkaanse spruiten van Primeale United langer uit te leveren met behoud van kwaliteit en smaak – Foto: Primeale United

Primeale United heeft een voor spruiten nieuwe techniek, Controlled Atmosphere (CA)- bewaring, ontwikkeld om de jaarrond leverzekerheid van spruiten te versterken. Met CA-bewaring wordt de houdbaarheid van Marokkaanse spruiten verlengd en de seizoenswisseling versoepeld.

Bij CA-bewaring wordt het zuurstofgehalte van de aanwezige lucht in de opslagruimte van spruiten verlaagd en tegelijkertijd het koolstofdioxide-gehalte verhoogd. Dat komt de houdbaarheid ten goede en zo kan Primeale United haar Marokkaanse spruiten langer uitleveren met behoud van kwaliteit en smaak. De voor spruiten unieke CA-bewaartechniek is door Primeale United ontwikkeld in samenwerking met een partner die ervaring heeft in bewaring van fruit. Na succesvolle testen op kleine schaal levert het bedrijf dit jaar vanuit de CA-bewaring op commerciële schaal aan een aantal klanten.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers