Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

’Personeel is een probleem in broccoliteelt’

Peter en Martijn Verschuren in Raamsdonk telen al vanaf 1996 broccoli, nu jaarlijks zo’n 100 hectare. Dat is altijd het hoofdgewas geweest, af en toe aangevuld met andere gewassen en sinds drie jaar met asperge.
Foto: Joost Stallen

Foto: Joost Stallen

Peter en Martijn Verschuren in Raamsdonk telen al vanaf 1996 broccoli, nu jaarlijks zo’n 100 hectare. Dat is altijd het hoofdgewas geweest, af en toe aangevuld met andere gewassen en sinds drie jaar met asperge.

Het lijkt erop dat asperge een blijvertje zal zijn. Er is de afgelopen jaren ook een Boerderijwinkel bijgekomen, gericht op de verkoop van asperge. “Het eerste jaar was dat niet zo moeilijk”, vertelt Peter. “Toen was het 1.000 kilo, want we hebben slechts 1 hectare. We hebben de winkel ook omdat we de relatie met de omgeving willen versterken. Dat gaat met broccoli niet, wat dat is te grootschalig en het is geen ‘aaibaar’ gewas.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers