Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Paars is het nieuwe groen’

Alles wat paars is in het groente- en fruitschap heeft de wind mee. Groene groente is oké, maar paarse producten zijn super.
Paarse asperges zijn er al een tijd, maar passen nu in dé agf-kleurtrend - Foto: G&F

Paarse asperges zijn er al een tijd, maar passen nu in dé agf-kleurtrend – Foto: G&F

Alles wat paars is in het groente- en fruitschap heeft de wind mee. Groene groente is oké, maar paarse producten zijn super.

Paars is paars, omdat het anthocyanen bevat en dat zou volgens voedselwetenschappers extra helpen tegen obesitas, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Bekend zijn natuurlijk de aubergine en rode kool, die eigenlijk paarse kool zou moeten heten, en rode biet waar hetzelfde voor geldt. Ook de blauwe bes, blauwe druif, braam en een aantal pruimenrassen vallen in de categorie paars.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers