Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Op de hoge percelen ging het planten van sla wel goed’

Bij Compliment in Uden gingen op 29 februari en 1 maart de eerste plantingen ijsbergsla en Romanasla van dit seizoen de grond ​​​​​​​in.
Het planten van ijsbergsla voor de weekschema's is vanaf nu elke week aan de orde bij Compliment. - Foto: Van Assendelft Fotografie

Het planten van ijsbergsla voor de weekschema’s is vanaf nu elke week aan de orde bij Compliment. – Foto: Van Assendelft Fotografie

Bij Compliment in Uden (Noord-Brabant) gingen op 29 februari en 1 maart de eerste plantingen ijsbergsla en Romanasla van dit seizoen de grond in. “We zoeken de hoge percelen daarvoor uit en we hebben er de eerste 10 hectare ijsbergsla nu inzitten. Laat ik het zo zeggen, de omstandigheden waren goed genoeg om te planten”, zegt teeltverantwoordelijke Marcel Claasse.

In de eerste week van maart gingen ook de eerste plantingen van bleekselderij, venkel, Chinese kool, paksoi en bimi de grond in. Het planten van ijsbergsla is vanaf nu elke week aan de orde. “Eind deze week hebben we de eerste plantingen van alle gewassen geplant, omdat we daarvoor voldoende hoge percelen hadden. Het moet nu wel een keer goed gaan drogen, want op een gegeven moment hebben we de hoogste percelen natuurlijk wel gehad. In die zin blijft het nog steeds spannend. Tot nu toe is het allemaal net goed gegaan”, aldus Claasse op 5 maart. Alle plantingen liggen onder vliesdoek.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers