Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Oké als we eind januari al klaar zijn’

Wim Peeters in Neer (Limburg) had zijn Chinese kool voor de bewaring eind oktober van het land af. Sindsdien is hij het biologisch geteelde product aan het uitleveren. Dat gaat op bestelling. “Nu is het rustig, maar zeker niet té rustig.”
Foto: Groenten en Fruit

Foto: Groenten en Fruit

Wim Peeters in Neer (Limburg) had zijn Chinese kool voor de bewaring eind oktober van het land af. Sindsdien is hij het biologisch geteelde product aan het uitleveren. Dat gaat op bestelling. “Nu is het rustig, maar zeker niet té rustig.”

De kool komt van twee percelen. Op beide percelen stonden de rassen Bilko en Emiko. Op een van de percelen had Emiko last van zwarte stippen, die kool is al weg. “Nu zijn we Bilko van dat veld aan het leveren, die was wat aan de lichte kant.” Half januari is het de beurt aan Emiko van het beste perceel, daarna volgt nog de laatste Bilko. “Half februari zijn we normaal gesproken wel klaar, dat zal deze keer niet anders zijn. Eind februari beginnen we met het planten van onze eerste prei onder doek. Vandaar dat we dan de Chinese kool ook weg willen hebben.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers