Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Normaal zes weken, nu vierenhalve tot aan courgetteoogst’

Het waren zware tijden voor onze oogstmedewerkers”, verzucht Paul Janssen van Tuinderij Beegdenhof in Hunsel.
Met de nieuwe oogstwagens oogsten en verpakken de medewerkers rechtstreeks in eindfust - Foto: Bert Jansen

Met de nieuwe oogstwagens oogsten en verpakken de medewerkers rechtstreeks in eindfust – Foto: Bert Jansen

“Het waren zware tijden voor onze oogstmedewerkers”, verzucht Paul Janssen van Tuinderij Beegdenhof in Hunsel (L.) op 30 augustus.

“Qua uren viel het nog wel mee door het kleinere areaal, want we hebben per oogstgroep de percelen kleiner gemaakt. Maar midden op de dag was het natuurlijk toch wel warm. Om het dragelijk te houden zijn we al om 6:00 uur begonnen. Meer kun je niet doen, want je kunt wel eerder stoppen, maar wat doe je dan met de rest van het perceel? Gelukkig is het deze week eindelijk wat koeler.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers