Doorgaan naar artikel

Nederlandse glasgroente scoort in Duitse residutest

Nederlandse glasgroente zijn relatief vaak zonder residusporen van gewasbeschermingsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse voedselautoriteit BVL over 2011.

Nederland duldt voor de grote glasgroenteproducten alleen Duits product boven zich. Waar 59 procent van de Nederlandse tomaten residuvrij is, is het Duitse product dat in 65 procent van de gevallen. Bij paprika is dat percentage voor Nederlands product 45 procent en ligt dat op hetzelfde niveau als Duitsland. Voor  komkommer is het Nederlandse aandeel residuvrij product 45 procent, vijf procent lager dan het percentage dat Duitse komkommers scoort (50 procent).

Bij tomaat laat Nederland concurrerende landen als Marokko (3,4 procent) en Spanje (33 procent) ruim achter zich. Bij paprika zijn de verschillen niet zo groot en scoort bijvoorbeeld Hongarije net iets minder dan Nederland. Bij komkommers uit Nederland scoort wel België goed met 60 procent, 15 procent hoger dan Nederlands product zonder residu. Belgische komkommers komen echter vaak uit Nederland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin