Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Na een donkere dag minder komkommers snijden’

De komkommerteelt loopt goed; het gewas staat er redelijk goed op en groeit goed.

Laatst geüpdatet:

De start van coeur de boeuf is een week eerder gestart. Foto: Gerard Boonekamp

De start van coeur de boeuf is een week eerder gestart. Foto: Gerard Boonekamp

“De nachten zijn behoorlijk koud, waardoor we nog flink moeten verwarmen om de juiste temperatuur te halen”, zegt biologische teler Gert van Brakel in Sint-Annaland.

De komkommerteelt loopt goed; het gewas staat er redelijk goed op en groeit goed. “Door het donkere weer hebben we een terugval in de productie, waardoor we minder komkommers snijden. Na een donkere dag waarin je net zoveel licht hebt als op een winterse dag, snijden we zelfs 40 tot 50% minder.” De kwaliteit van de 300 tot 350 gram komkommers is goed.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers