Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Met Keniaanse boeren verspilling tegengaan

Voedselverspilling is hot. Boeren en tuinders komen in actie. Bijvoorbeeld tomatentelers in Kenia. Zij leveren gedroogde tomaten aan The Ketchup Project. In gesprek met initiatiefneemster Anne Janssens.
Anne Janssens, drijvende kracht achter The Ketchup Project. - Foto: Fotopersburo Dijkstra

Anne Janssens, drijvende kracht achter The Ketchup Project. – Foto: Fotopersburo Dijkstra

Voedselverspilling is hot. Boeren en tuinders komen in actie. Bijvoorbeeld tomatentelers in Kenia. Zij leveren gedroogde tomaten aan The Ketchup Project. In gesprek met initiatiefneemster Anne Janssens.

De boerenkant van The Ketchup Project vindt Anne Janssens verreweg het belangrijkste. Bijna 50 tomatentelers in het zuiden van Kenia hebben vaste afspraken gemaakt met The Ketchup Project. Zij telen en drogen de tomaten waarna het vacuüm verpakte product naar Nederland wordt vervoerd. Hier wordt er ketchup van gemaakt.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers