Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Meer groente en fruit buitenshuis en minder thuis

Door de opgeheven coronamaatregelen wordt er weer meer buiten de deur gegeten.
Weer meer uit eten gaan brengt de consumptie van groente en fruit een heel klein beetje omlaag. - Foro: ANP / Roger Dohmen Fotografie

Weer meer uit eten gaan brengt de consumptie van groente en fruit een heel klein beetje omlaag. – Foro: ANP / Roger Dohmen Fotografie

Door de opgeheven coronamaatregelen wordt er weer meer buiten de deur gegeten. Restaurants en cateraars boden hun gasten bijna 80% meer verse groente en fruit aan dan in 2021. Het niveau van pre-corona (2019) wordt echter nog niet gehaald.

In de eerste helft van 2022 hebben Nederlanders bijna evenveel verse groente en fruit gegeten als vorig jaar. Zo daalde de totale consumptie van verse groente en fruit thuis en buitenshuis licht met 1%. De huishoudelijke aankoop van groente en fruit voor thuisconsumptie lag 4% onder die van een jaar eerder. Dit blijkt uit een analyse van GroentenFruit Huis op basis van cijfers van GfK en Foodstep.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers