Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Machinaal in de rij, dat bevalt prima’

"Als het licht wordt, gaan we aan de gang, vanmorgen zijn we om half zes begonnen. Dat is de gangbare aanpak met de oogst van ijsbergsla", vertelt Joep sprenkeling in Heerhugowaard, dus ook op de dag die mogelijk de boeken in gaat als de warmste dag van 2016.
Foto: Groenten & Fruit

Foto: Groenten & Fruit

“Als het licht wordt, gaan we aan de gang, vanmorgen zijn we om half zes begonnen. Dat is de gangbare aanpak met de oogst van ijsbergsla”, vertelt Joep sprenkeling in Heerhugowaard, dus ook op de dag die mogelijk de boeken in gaat als de warmste dag van 2016.

Dat was vorige week, op donderdag 25 augustus. Hij was erg tevreden over wat op dat moment gesneden werd. “De kwaliteit is goed, en ook de omvang, al is die aan de royale kant. Het lukt nog wel om 10 stuks in een doos te krijgen, maar het is ‘krap an’. In het volgende perceel is het weer beter.” Wel hebben de rupsen even dwars gezeten, dat waren springrupsen, en ook wat grotere bruine exemplaren. Onder andere met de inzet van Decis is dat probleem achter de rug. Er wordt nu geoogst in de rassen Elsol (Nunhems) en Elmundo (Enza), aan het eind van het seizoen opgevolgd door het ras Templin. “Die is ten opzichte van andere rassen sterker tegen roodverkleuring.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers