Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Losse verkoop groente en fruit voorkomt veel voedselverspilling

Wrap onderzocht in Groot-Brittannië het verschil tussen de losse verkoop van groente en fruit en verpakt voedsel. Losse verkoop bespaart enorm op voedselafval, verpakkingen en CO2-uitstoot.

Laatst geüpdatet:

Foto: Jan Willem Schouten

Foto: Jan Willem Schouten

Wrap onderzocht in Groot-Brittannië het verschil tussen de losse verkoop van groente en fruit en verpakt voedsel. Losse verkoop bespaart enorm op voedselafval, verpakkingen en CO2-uitstoot. “Plastic verpakkingen verlengen niet noodzakelijkerwijs de houdbaarheid van verse producten.”

Groente, fruit en andere verswaren verpakken om ze langer houdbaar te houden – en dan meestal in plastic – werkt vaak averechts. Los verkopen heeft een enorm potentieel om de bergen voedselafval in huishoudens tegen te gaan. Als de consument goed wordt geïnformeerd over de beste manier om die producten te bewaren, dan kan nog eens een grote bijdrage worden geleverd.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers