Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Lokaal eten ‘zonder gedoe’ met Korte Keten Automaat

Tijdens de aftrap Dutch Food Week werd de eerste Korte Keten Automaat geopend. Een initiatief om lokale producten makkelijker en duurzamer bij de consument te krijgen. ‘Proef lokaal, zonder gedoe’ is dan ook de slogan.
Het idee is om automaten te vullen met streekproducten en die op drukke locaties te plaatsen. Foto: De Korte Keten Automaat

Het idee is om automaten te vullen met streekproducten en die op drukke locaties te plaatsen. Foto: De Korte Keten Automaat

Tijdens de aftrap Dutch Food Week werd de eerste Korte Keten Automaat geopend. Een initiatief om lokale producten makkelijker en duurzamer bij de consument te krijgen. ‘Proef lokaal, zonder gedoe’ is dan ook de slogan.

Eva Flantua is een van de oprichters van de Korte Keten Automaat. Anderhalf jaar geleden begon Flantua samen met Christina Reuter, Karlijn Martens en Sharon de Miranda met het uitwerken van het automaatconcept, een team dat ontstond na de Rabo Food Foward. Het idee is om automaten te vullen met streekproducten en die op drukke locaties te plaatsen, denk hierbij aan supermarkten, ziekenhuizen of stations. “Wij willen het kopen van lokale producten toegankelijker en makkelijker maken.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers