Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Lector HAS: ‘Nieuwe ideeën voor grotere consumptie groente en fruit’

Samen met de opleiding Food Innovation tackelt Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, de vraag hoe je de consumptie van groente en fruit kunt verhogen. Met nieuwe producten en concepten. “Ik ben omringd door allerlei heel creatieve studenten en collega-docenten. Ik ben zelf niet zo creatief, maar kan wel zorgen dat het onderzoek goed wordt uitgevoerd, zodat je aan het eind ook de goede conclusies trekt.”

Laatst geüpdatet:

Foto: Van Assendelft Fotografie

Foto: Van Assendelft Fotografie

Samen met de opleiding Food Innovation tackelt Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid aan de HAS Hogeschool in Den Bosch, de vraag hoe je de consumptie van groente en fruit kunt verhogen. Met nieuwe producten en concepten. “Ik ben omringd door allerlei heel creatieve studenten en collega-docenten. Ik ben zelf niet zo creatief, maar kan wel zorgen dat het onderzoek goed wordt uitgevoerd, zodat je aan het eind ook de goede conclusies trekt.”

Toen Peppelenbos net bij de HAS terecht kwam, maakte hij kennis met het jaarlijkse event Food Experience. Daar laten studenten zien wat ze aan nieuwe concepten bedacht hebben. “Daar zijn ze dan een aantal maanden mee bezig geweest. En ik zag daar meteen al geweldige groenteconcepten. Maar die studenten doen daarna nog een afstudeeropdracht, en dan zijn ze klaar en vinden ze een baan. Met die concepten gebeurt vervolgens niks meer.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers