Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Lastig beheersbare algenteelt vergt diepgaande kennis

De teelt en verwerking van algen vraagt heel specialistische kennis, en vergt veel meer dan zorgen voor voldoende licht, temperatuur en voeding.

De teelt en verwerking van algen vraagt heel specialistische kennis, en vergt veel meer dan zorgen voor voldoende licht, temperatuur en voeding.

TomAlgae is een Belgisch bedrijf voor algenteelt, ontstaan vanuit een ondernemerswens voor diversificatie naast de bestaande tomatenteelt. Een uitgebreide bedrijfsreportage is terug te vinden in editie 21 (week 42) van het magazine Groenten & Fruit. De eerste ervaringen met algenteelt zijn opgedaan in de technische ruimte van Tomaholic, de teeltlocatie voor tomaat in Westdorpe. Met kleinschalige vijvertjes gemaakt van siloringen, met een CO2-voorziening om de pH te regelen. Er werd een klein laboratorium ingericht en de marktkansen werden verkend. Half augustus 2013 werd het bedrijf TomAlgae opgericht. In Westdorpe werd de productie verder geoptimaliseerd en zijn in die eerste periode intensieve gebruiksproeven gehouden die de effectiviteit van het product testten. Het POC (proof of concept) gaf vervolgens voldoende aanleiding om op te gaan schalen naar commerciële eenheden.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers