Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Lager volume groente en fruit in de horecasector

Bezuinigt de Nederlander op uit eten gaan? Tot en met het derde kwartaal 2023 kocht de horeca- en cateringsector 3% minder verse groenten en fruit. De inkoopwaarde lag echter 12% hoger dan vorig jaar.
Lunchbuffet op een congres. Groente- en fruitinkoop in horeca en catering krimpt in volume, maar stijgt in omzet.

Lunchbuffet op een congres. Groente- en fruitinkoop in horeca en catering krimpt in volume, maar stijgt in omzet.

Bezuinigt de Nederlander op uit eten gaan? Tot en met het derde kwartaal 2023 kocht de horeca- en cateringsector 3% minder verse groenten en fruit. De inkoopwaarde lag echter 12% hoger dan vorig jaar.

In de eerste drie maanden van 2023 lag de inkoop van verse groenten en fruit nog 14% boven die van 2022. Na dat voortvarend begin van het jaar zijn de volumes in het zogeheten out of home-segment vanaf het tweede kwartaal teruggevallen vergeleken met 2022. Vooral cafetaria‘s, lunchrooms, cafés en horeca bij sport & recreatie kochten minder groente en fruit ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit informatie van GroentenFruit Huis op basis van data van Foodstep.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers