Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Kwaliteit van paksoi is goed’

“Voor de paksoi was het een moeilijke tijd. Niet vanwege de teelt, want dat gaat prima, maar vanwege de slechte prijzen.”

Laatst geüpdatet:

Foto: Peter Roek

Foto: Peter Roek

“Voor de paksoi was het een moeilijke tijd. Niet vanwege de teelt, want dat gaat prima, maar vanwege de slechte prijzen.”

Paul Leenheer in Zwijndrecht teelt 5.500 vierkante meter basilicum en 1.500 vierkante meter paksoi. Hij plant wekelijks volgens een vast schema 5.000 stuks paksoi van het ras Joi Choi om zijn klanten te bedienen. Na het planten geeft de teler 3 keer per week een half uur water. “Na 2 weken stoppen we met water geven. De tweede steek van de grond moet dan zo vochtig zijn dat de paksoi daar het benodigde water uit kan halen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers