Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Kunstmatige intelligentie inzetten voor gewasteelt

Robotisering van de voedselproductie heeft grote voordelen, bleek op een bijeenkomst in Wageningen. Robots zijn licht en maken personeel overbodig.

Laatst geüpdatet:

Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

Robotisering van de voedselproductie heeft grote voordelen, bleek op een bijeenkomst in Wageningen. Robots zijn licht en maken personeel overbodig.

Mensen zonder kennis van zaken kunnen met behulp van kunstmatige intelligentie rendabeler komkommers produceren dan de meest ervaren telers. Dat bleek in een experiment dat Wageningen UR vorig jaar uitvoerde in een kassencomplex op het proefbedrijf in Bleiswijk. WUR-onderzoeker Isabella Righini haalde dit onderzoek aan op de Global Future Farming Summit in Wageningen. Daar bogen deskundigen zich over precisielandbouw en de robotisering van de voedselproductie.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers