Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Korte pit, witlof moet ook nog gegeten worden’

Herman Leijten heeft in Tollebeek een biologisch bedrijf. Hij heeft met zijn vrouw en zoon een maatschap met een areaal van bijna 50 hectare.
Witlof. - Foto: Stan Verstegen

Witlof. – Foto: Stan Verstegen

Herman Leijten heeft in Tollebeek een biologisch bedrijf. Hij heeft met zijn vrouw en zoon een maatschap met een areaal van bijna 50 hectare.

Daarvan is 12 hectare eigendom en ligt 11 hectare gehuurde grond nog in omschakeling. Ze telen in een vruchtwisseling van 1:6 grasklaver, zaaiuien, witlofwortels, pompoenen, erwten en pootaardappelen. Vorig jaar werd 7,5 hectare witlofwortels geteeld. Komend jaar worden dat er 10, omdat de trekcel een renovatie onderging en die hoeveelheid van oktober tot en met mei ook kan verwerken. Sinds november 2016 hebben ze een vaste Poolse arbeidskracht in dienst.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers