Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

​‘Komkommergewas houdt goed stand met warme weer’

“We hebben best wel warm gehad, maar het gewas is er goed doorheen gerold en staat er goed op”, zegt Mark Zwinkels van Bryte, locatie Greenlight in ‘s-Gravenzande.

Laatst geüpdatet:

Dankzij extra aangehouden setjes vruchtbeginsels zijn er na het koppen nog ongeveer 30 komkommers/m2 te oogsten. - Foto: Harry Stijger

Dankzij extra aangehouden setjes vruchtbeginsels zijn er na het koppen nog ongeveer 30 komkommers/m2 te oogsten. – Foto: Harry Stijger

“We hebben best wel warm gehad, maar het gewas is er goed doorheen gerold en staat er goed op”, zegt Mark Zwinkels van Bryte, locatie Greenlight in ‘s-Gravenzande.

“Door op warme dagen in de avond de luchtramen te knijpen (windzijde 3% en luwe zijde 20%), brengen we de vochtbalans weer terug naar een rv van 80 tot 85%. Als je dan ziet dat de kastemperatuur van 26 graden een paar graden lager is dan de buitentemperatuur, is dat een mooie graadmeter dat de ‘verdampingsmotortjes’ van de planten werken.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers