Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Komend seizoen nog geen personeelsproblemen’

Albert Royakkers in Kinrooi is op maandag 17 februari gestart met het opstoken van zijn doorteelt onder glas met Elsanta. Dat is zo’n tien dagen later dan gemiddeld in andere jaren.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Albert Royakkers in Kinrooi is op maandag 17 februari gestart met het opstoken van zijn doorteelt onder glas met Elsanta. Dat is zo’n tien dagen later dan gemiddeld in andere jaren.

Redenen is de magere winter, waardoor het aantal koude-uren beperkt is gebleven, en de ontwikkeling van de topbloem. “Die is behoorlijk doorgeschoten. Door wat later te beginnen met opstoken, heeft het gewas nog wat koude kunnen vangen, daarnaast heb je nu wat meer licht. Dat helpt de strekking van het gewas, dat is gunstig als de bloemontwikkeling wat voorloopt, zoals nu.” Overdag wordt opgestookt tot 16 graden met 2 graden lichtverhoging, ’s Nachts wordt een temperatuur van 8 graden aangehouden.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers