Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Kip en leed’

Op mijn vijftiende las ik op een viaduct: “Vlees is leed.” Ik besloot dat dat waar was en at tot mijn dertigste geen vlees meer. Ruim voor vega en vegan hip waren.
Foto: ANP

Foto: ANP

Op mijn vijftiende las ik op een viaduct: “Vlees is leed.” Ik besloot dat dat waar was en at tot mijn dertigste geen vlees meer. Ruim voor vega en vegan hip waren.

Dierenwelzijn is nog steeds belangrijk voor mij en dus eten we vooral vlees van biologische herkomst. Vlees van gelukkige dieren leg ik mijn kinderen uit. Waarop de kinderen terecht vragen: “Kunnen we niet beter een ongelukkige koe opeten?”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers