Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

KCB: tomaten en paprika’s, ze zijn er weer volop

Op de dinsdag na Pasen maakte ik een rondgang. Nu zult u zich afvragen of dat wel het juiste moment is voor informatie voor deze column, maar de producten gaan de markt op en moeten voldoende vers de winkel in. Dat viel me dan ook mee. Ik was blij verrast door de goede kwaliteit van onze glasproducten en wat mij betreft kunnen we onmiddellijk afscheid nemen van de buitenlandse herkomsten.
KCB: tomaten en paprika's, ze zijn er weer volop

KCB: tomaten en paprika's, ze zijn er weer volop

Op de dinsdag na Pasen maakte ik een rondgang. Nu zult u zich afvragen of dat wel het juiste moment is voor informatie voor deze column, maar de producten gaan de markt op en moeten voldoende vers de winkel in. Dat viel me dan ook mee. Ik was blij verrast door de goede kwaliteit van onze glasproducten en wat mij betreft kunnen we onmiddellijk afscheid nemen van de buitenlandse herkomsten.

Er stonden volop paprika’s en deze waren vaak kogelhard. De soortelijke massa was zo hoog dat de dozen slechts voor twee derde gevuld waren. Staartjes waren bijna voldoende afgewreven, bij de groene zag ik enkele partijen met bloemresten tussen de kelk en daar was men niet blij mee. In de kleinverpakkingen zag ik soms een beschadigde steel en dat is gevaarlijk, daar de partijen niet geheel vrij waren van steelrot. Dit euvel ligt bij stoplichten levensgroot op de loer.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers