Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

KCB: tomaten en paprika moeten beter

De kwaliteit van de glasproducten was heel wisselend, waarbij een mindere kwaliteit bij tomaten en paprika's door open beschadigingen werd veroorzaakt en bij komkommers door een heterogene kleur en vorm.

Laatst geüpdatet:

De kwaliteit van de glasproducten was heel wisselend, waarbij een mindere kwaliteit bij tomaten en paprika’s door open beschadigingen werd veroorzaakt en bij komkommers door een heterogene kleur en vorm.

Op dinsdag in week 28 zag ik dit bij een handelsbedrijf paprika’s, waar regelmatig een rotte vrucht voorkwam. Dit waren dan vruchten met een beschadiging, die in rot waren overgegaan. Je kunt je voorstellen hoe zo’n doos met een rotte vrucht eruit ziet. En neem maar van mij aan: dit was geen uitzondering. Wat me opviel was dat partijen al van voor het weekend waren. De knetterende zon had al een aanslag op de kwaliteit gepleegd, waardoor ze snel verhandeld moesten worden. Paprika’s van Belgische oorsprong waren zeker niet beter dan de Hollandse.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers