Vorig jaar schreef ik in week 40 mijn bevindingen op over paprika’s. Die waren niet erg positief. Blijkbaar werd dat door de sector anders beleefd, want ik heb hierover diverse telefoontjes moeten beantwoorden.
Nu waren de paprika’s veel beter van kwaliteit. Geen brandplekken, geen binnenrot en geen steelrot. Zelfs verkurkte strepen kwam ik maar zelden tegen. Soms wel een enkele gedeukte onderkant bij de rode en een opgeslagen, wat oudere partij. Ook de verpakte paprika’s waren prima.
Komkommers waren van goede kwaliteit. Bijna alle partijen waren aangeduid als I-S en, voor de kenners, maakten ze dit alle waar. Een enkele partij klasse I vertoonde verkurkte strepen en waren iets minder recht van vorm.
Trostomaten stonden er in diverse maten, van kleine troscherry tot aan dikke trostomaten. Een enkele partij werd ontsierd door een vrucht met messnee of open beschadiging, verder waren de partijen zonder problemen.
Bij de aubergines is het echte mooie, waarover ik zo vaak schreef, er een beetje af. Opvallend waren de kleurverschillen (rijpheid) binnen een verpakking. Zwarte slanke vruchten lagen naast lichte, bollere vruchten. Alles nog wel voldoende voor klasse I maar net niet meer dat flitsende.
Spruiten zag ik ook volop en deze waren alle van zeer goede kwaliteit. Mooie blanke, heldere spruiten die verpakt waren in gewone netjes maar soms ook in een mooiere verpakking met kaart en tekst.
Tot slot zag ik nog een partij verpakte witlof van uitstekende kwaliteit. Mooie presentatie en homogene, blanke kroppen.