Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Jonge gemaksgeneratie wil vlug, vers en voordelig

Na de coronajaren is sprake van een grote inhaalslag, ook op het gebied van groenten en fruit, bleek tijdens het GroentenFruit Huis-congres.
Eten met Michelinster in De Kas in Amsterdam. Restaurants kochten in 2022 alweer meer groenten dan in 2019. - Foto: ANP

Eten met Michelinster in De Kas in Amsterdam. Restaurants kochten in 2022 alweer meer groenten dan in 2019. – Foto: ANP

Consumenten hebben in 2022 de weg naar horeca en catering weer gevonden. Na de coronajaren is sprake van een grote inhaalslag, ook op het gebied van groenten en fruit. Dat vertelde Loes Smits van databureau Foodstep tijdens het onlangs gehouden GroentenFruit Huis-congres.

Volgens Food Service Instituut Nederland (FSIN) staat Nederland aan de vooravond van een groene inhaalslag. De overheid neemt hierin het voortouw, het bedrijfsleven volgt. Hoewel de bezorgdheid van de burger over het klimaat toeneemt, is duurzaamheid niet altijd genoeg om consumenten over de streep te trekken.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers