Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Je moet de aspergestengel kunnen inknijpen’

Erik Verhoeven in Helvoirt is nog niet bezig met het klepelen van het loof van zijn biologische asperges. Daarvoor is het nog te vroeg, vindt hij.
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Erik Verhoeven in Helvoirt is nog niet bezig met het klepelen van het loof van zijn biologische asperges. Daarvoor is het nog te vroeg, vindt hij.

Niet alleen het loof moet op zijn retour zijn, ook de stengels. “Een handigheidje om dat te bepalen is door met duim en wijsvinger te knijpen in het stengeldeel dat net boven de grond uit steekt. Is de stengel makkelijk in elkaar te knijpen, dan is de stengel voldoende afgestorven. Zo niet, dan zit er nog te veel leven in. Het ras is daarop van invloed, maar ook het moment van stoppen met de oogst. Eind april, of eind juni, dat is twee maanden verschil, dat maakt ook uit voor het moment waarop je het loof kunt opruimen.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers