Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Jaarrond lokale aardbeien’

De laatste jaren is er een algemene trend zichtbaar dat consumenten steeds vaker hun voedsel kopen van lokale producenten. Mensen zijn namelijk steeds meer geïnteresseerd in de herkomst, productiemethode en de kwaliteit van het voedsel.

Laatst geüpdatet:

Foto: ANP

Foto: ANP

De laatste jaren is er een algemene trend zichtbaar dat consumenten steeds vaker hun voedsel kopen van lokale producenten. Mensen zijn namelijk steeds meer geïnteresseerd in de herkomst, productiemethode en de kwaliteit van het voedsel.

Dit is ook terug te zien in het feit dat in de afgelopen tien jaar de aardbeienproductie in Nederland bijna is verdubbeld, terwijl de export van Nederlandse aardbeien nauwelijks gestegen is. Bedrijven krijgen steeds meer interesse in belichte teelten, zodat ze zelf jaarrond aardbeien kunnen aanbieden aan de consument. Het hele jaar zal dan een Hollandse aardbei met een hoogwaardige kwaliteit in de Nederlandse schappen kunnen liggen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers