Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Ik ben benieuwd naar de kilo’s bataat die eruit komen’

Bij Pieter Verschure is het tijd voor de bataatoogst. “We beginnen volgende week, want ze staan toch iets minder dan vorig jaar, maar de laatste weken groeien er nog wel kilo’s bij”, aldus Verschure eind september.

Laatst geüpdatet:

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Bij Pieter Verschure is het tijd voor de bataatoogst. “We beginnen volgende week, want ze staan toch iets minder dan vorig jaar, maar de laatste weken groeien er nog wel kilo’s bij”, aldus Verschure eind september.

“We hebben ze ook nog een keer beregend, want bij ons in Aarle-Rixtel is er duidelijk minder neerslag gevallen dan bijvoorbeeld in De Mortel, een paar kilometer verderop. Ik schat in dat de kwaliteit wel goed is, maar eigenlijk is het nog te vroeg om daarvan iets te zeggen. Je kunt het pas goed beoordelen als ze gerooid zijn. In het begin van het groeiseizoen is het zeker voor bataat natuurlijk wel wat aan de koude kant geweest.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers