Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Het loopt in onze glasaardbeien uitermate soepel’

Medewerkster Cristina Holotâ oogst in de kas bij Jack Hereijgers aardbeien van het ras Sonsation - Foto: Peter Roek.

Medewerkster Cristina Holotâ oogst in de kas bij Jack Hereijgers aardbeien van het ras Sonsation – Foto: Peter Roek.

Vorige zomer was Jack Hereijgers verre van positief: de kwaliteit en productie lieten flink te wensen over als gevolg van de hitte. Dit jaar is het beeld compleet anders en is de aardbeienteler uit Rijsbergen in zijn nopjes.

“Het gaat heel vlot, met name omdat het een stuk koeler is dan vorig jaar”, zegt Hereijgers op 5 juli. Dat begon al bij zijn voorjaarsteelt onder glas. “We hebben van begin april tot ongeveer 25 mei kunnen oogsten van een doorteelt Elsanta. Er kwamen voldoende kilo’s vanaf en het aantal misvormde vruchten was minimaal. Dat was te danken aan het feit dat het gewas voldoende koude-uren had gehad in januari en februari.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers