Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Het goede zoet uit komkommerachtige vrucht’

In Azië is een nieuwe hoogwaardige, natuurlijke zoetstof in opmars. Deze wordt gewonnen uit een vrucht die nauw verwant is aan komkommer, met een vergelijkbare groeiwijze. Een nieuwe teeltkans?

Laatst geüpdatet:

Het goede zoet uit komkommerachtige vrucht

Het goede zoet uit komkommerachtige vrucht

In Azië is een nieuwe hoogwaardige, natuurlijke zoetstof in opmars. Deze wordt gewonnen uit een vrucht die nauw verwant is aan komkommer, met een vergelijkbare groeiwijze. Een nieuwe teeltkans?

De mens is geprogrammeerd om op zoek te gaan naar energierijk voedsel. Vandaar dat we van zoet (suiker) houden. Maar zoetigheid met te veel energieleverend eiwit kan leiden tot overgewicht en alle daaraan gerelateerde ongemakken. De zoektocht naar andere, natuurlijke zoetstoffen zonder die ongemakken, biedt daarom nog volop kansen voor opzetten van nieuwe waardeketens.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers