Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Groenten en de imitatievleestrend’

De trend naar vleesvervangers is een veelbesproken trend. Velen zien hierin gouden kansen voor de groente- en fruitsector. Ik zie ze niet. Maar ik zie die kansen wel in een andere manier van koken en eten.
Foto: Canva

Foto: Canva

De trend naar vleesvervangers is een veelbesproken trend. Velen zien hierin gouden kansen voor de groente- en fruitsector. Ik zie ze niet. Maar ik zie die kansen wel in een andere manier van koken en eten.

De concurrentie in het schap van vleesvervangers is moordend. Multinationals als Nestlé en Unilever, vleesbedrijven, gespecialiseerde producenten en vele start-ups storten zich op vleesvervangers. Ze willen allemaal profiteren van de snelle groei, die op circa 25% per jaar wordt geschat tot 2025. Supermarkten maken graag meters vrij voor producten die een publiek trekken met een relatief goed gevulde portemonnee. Het merendeel van de vleesvervangers wordt gemaakt van soja, tarwe en erwten. Ook gaan er grote investeringen naar kweekvlees en wordt er geëxperimenteerd met algen en gist.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers