Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Groente redden’ is een groeibusiness

In het voedselverspillingsdebat blazen sinds een paar jaar jonge hippe stedelingen hun partijtje mee. Meestal begint dat vanuit een idealistisch standpunt, maar al snel kan dat doorgroeien naar een businessmodel. Wat prima kan samengaan, vinden Mirjam van der Werff en Angela Vlot van Twisted Jams.

Laatst geüpdatet:

Foto: Twisted Jams

Foto: Twisted Jams

In het voedselverspillingsdebat blazen sinds een paar jaar jonge hippe stedelingen hun partijtje mee. Meestal begint dat vanuit een idealistisch standpunt, maar al snel kan dat doorgroeien naar een businessmodel. Wat prima kan samengaan, vinden Mirjam van der Werff en Angela Vlot van Twisted Jams.

Het begon met het verwerken van overtollig fruit en afgekeurde groente tot jammetjes en chutneys in een huurkeuken op de maandag. En thuis in hartje Utrecht moesten de gezinsleden van beide compagnons wonen tussen de jampotten. Om vervolgens al na een half jaar te merken dat de vraag veel groter was dan wat ze met zijn tweetjes konden maken. Dus waagden Mirjam van der Werff en Angela Vlot de sprong, besloten hun vaste banen op te zeggen en een pandje te huren om zich fulltime op hun bedrijf Twisted Jams te storten.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers