Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Graag een adviseur die de oorzaak weet’

“Sinds ruim drie weken zijn we aan het oogsten”, meldt Luc Linders in Beringe (L.) op 26 oktober over zijn aanpak van zijn vervroegde rabarber.
Foto: Luc Linders

Foto: Luc Linders

“Sinds ruim drie weken zijn we aan het oogsten”, meldt Luc Linders in Beringe (L.) op 26 oktober over zijn aanpak van zijn vervroegde rabarber.

“Morgen zetten we weer een cel van 108 meter vol, dat is dan de vijfde van onze zeven cellen. We zitten op een schema van ongeveer om de tien dagen inzetten.” Bij dat inzetten komen de planten ‘mannetje aan mannetje’ te staan waarna er per cel 4 à 5 kuub van een luchtig mengsel van potgrond en compost overheen wordt uitgestrooid. Binnen drie dagen wordt dat ingespoeld. “Als we daarmee te lang wachten, krijg je beschadigingen aan de uitlopende stengels.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers