Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Goed open komkommergewas’

“In de donkere weken na de eerste oogst moesten we ‘lichter’ gaan snijden, terwijl we eigenlijk altijd 40’ers willen oogsten”, zegt komkommerteler Jeroen Verheul in Maarss
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“In de donkere weken na de eerste oogst moesten we ‘lichter’ gaan snijden, terwijl we eigenlijk altijd 40’ers willen oogsten”, zegt komkommerteler Jeroen Verheul in Maarssen.

In week 5 zijn de eerste komkommers gesneden. “Dat waren mooie zware komkommers van 400 gram. Daarna kwam een donkere periode, waarin het moeilijk was om ‘zwaarder’ te snijden. We hebben toen 35’ers en zelfs 30’ers moeten oogsten. Gelukkig waren de prijzen wel goed van de lichtere komkommers.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers