Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Goed in de maat, maar weinig fijne witlofwortels’

'Nog twee percelen te doen", aldus Ronald Kalter uit IJsselmuiden in de eerste week van december. Hij heeft het over de stand van zaken rond het rooien van zijn witlofwortels. De teelt gebeurt bij akkerbouwers in Flevoland, maar wel in samenspraak met Kalter.

Laatst geüpdatet:

Goed in de maat, maar weinig fijne witlofwortels

Goed in de maat, maar weinig fijne witlofwortels

‘Nog twee percelen te doen”, aldus Ronald Kalter uit IJsselmuiden in de eerste week van december. Hij heeft het over de stand van zaken rond het rooien van zijn witlofwortels. De teelt gebeurt bij akkerbouwers in Flevoland, maar wel in samenspraak met Kalter.

Zoals hij ook ‘kritisch meekijkt’ tijdens het rooien. Die klus gaat in loonwerk. “Niet dat we er de hele dag achteraan lopen, maar in het begin zijn we er regelmatig bij. Ik wil wel weten wat er gebeurt en hoe het gaat. Mogelijke problemen lossen we het liefst altijd direct aan de voorkant op.” De wortels gaan naar het koelbedrijf van Kalter in Marknesse, en worden hier gesorteerd. “Dat doen we sinds drie jaar zo, voor onszelf en voor derden.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers