Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Gezonder eten zonder gedragsverandering? ‘Hybride is dé oplossing’

Voor het stimuleren van gezonde eetgewoontes, ligt er volgens consumentengedragsonderzoeker Durk Bosma een duidelijke rol bij de overheid.
gezonder eten

Onderzoeker Durk Bosma ziet veel kansen in hybride producten. Foto: Lidl

Consumenten vinden het lastig om écht gezonde keuzes te maken, merkt consumentengedragsonderzoeker Durk Bosma. Daarom ziet hij veel kansen in hybride producten. “Door geleidelijk meer groenten aan vleesproducten toe te voegen, kunnen consumenten gezonder eten zonder hun eetgedrag te veranderen.”

Durk Bosma, medeoprichter van Future of Food Institute, verwacht voor 2025 een afnemende motivatie om duurzame keuzes te maken. “Dat komt waarschijnlijk door de toenemende druk die consumenten voelen om te verduurzamen. Mensen zijn duurzaamheid een beetje zat. Als je dus duurzame producten op de markt wil zetten, moet je dus goed nadenken over de communicatie en andere voordelen belichten.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers