Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Gezonde E-nummers’

Consumenten zijn steeds kritischer over verschillende vormen van voedselbewerking (processing) en toevoegingen.

Laatst geüpdatet:

Foto: ANP

Foto: ANP

Consumenten zijn steeds kritischer over verschillende vormen van voedselbewerking (processing) en toevoegingen.

Recent nam Tiny van Boekel, voorheen hoogleraar Voedselkwaliteit aan de Wageningen Universiteit, afscheid. In zijn afscheidsrede benadrukte hij het belang van voedselbewerkings- en -conserveringstechnologieën, waardoor ons voedsel nu veiliger en gezonder is dan ooit. Consumenten zijn echter steeds kritischer over verschillende vormen van voedselbewerking (processing) en toevoegingen. Blijkbaar zijn we vergeten waar deze technologieën voor dienen. Slechts zelden vallen er nog slachtoffers door bedorven voedsel. Eenzelfde trend zien we bij vaccineren. Dankzij grootschalige vaccinatieprogramma’s zijn we al decennia verlost van vervelende en potentieel dodelijke infectieziekten zoals tetanus, polio en mazelen. Nu we niet meer met de gevolgen van deze ziekten geconfronteerd worden, zien we de noodzaak tot vaccineren steeds minder.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Abonneer vanaf €20 per maand

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers