Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

Friek van Helden: ‘Maak plantaardig lekker, makkelijk en toegankelijk’

Friek van Helden ziet kansen in het gebruik van pure, plantaardige grondstoffen. Dat vraagt om een integrale benadering van voedselmakers- en aanbieders.
Friek van Helden. Foto: Van Assendelft Fotografie

Friek van Helden. Foto: Van Assendelft Fotografie

Er is maar één manier om de eiwittransitie te versnellen: het lekker, makkelijk én toegankelijk maken van plantaardige en hybride producten. Dat is de visie van Friek van Helden van FoodHelden. “De weg van verleiden is superbelangrijk. Daarbij ben ik een groot voorstander van het gebruik van pure, plantaardige grondstoffen zoals bijvoorbeeld peulvruchten en paddenstoelen. Dat vraagt om een integrale benadering van zowel voedselmakers- en aanbieders.”

Van jongs af aan is Van Helden gefascineerd door voedsel. Ze ontwikkelde diverse foodconcepten, zoals Bonduelle Groenterijst, Lunch Bowl, Groenten voor Soep, Mora Veggie Saté, Happas en een recyclebare verpakking. Ook hield ze zich bezig met het ontrafelen van ketens door zich er in te verdiepen om te begrijpen hoe die zich hebben opgebouwd en waarom. “Ik legde het vaak complexe verhaal achter een product bloot om te laten zien waar de issues én kansen liggen. Zo ben ik me als duurzaamheidsmanager van Mora gaan verdiepen in de dierlijke eiwitketens achter de snacks.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers